Bak & drickchoklad
Här finner du från kakaonibs till vår egna choklad som passar perfekt till bak & drickchoklad.
Vi tillverkar vår egna choklad från kakaobönor som kommer från olika kakaoplantage/regioner/länder i Sydamerika och Afrika, alla med sin egna smakkaraktär.
Första steget vi gör är att sortera bort de dåliga/skadade kakaobönorna innan vi rostar dessa försiktigt för att behålla smaken. Nästa steg är att krossa dessa kakaobönor till kakaonibs. Innan vi rensar bort skalet (som säljs i vår butik som täckmaterial till trädgården) silar vi bort ett grovt pulver av malda kakaobönor, vårt kakaote.
Av en del av kakaonibsen pressar vi ut vårt egna kakaosmör som vi används till chokladen som vi tillverkar. Som restprodukt får vi ut en torrmassa av kakao, som efter några timmar i en av våra stenkvarnar har det blivit ett naturligt ljusbrunt kakaopulver.
I våra stenkvarnar tillverkar vi vår egna choklad ("Bean to Bar") av kakaonibsen och kakaosmöret som har nämnts tillsammans med svenskt socker. I vår mjölkchoklad använder vi svenskt mjölkpulver. Det mesta av chokladen förvandlas till chokladkakor och praliner i vår chokladfabrik men även chokladklubbor till varm choklad och riven choklad blir också tillverkat.
Bak & drickchoklad
Vi tar ut en fraktavgift på 75:- per beställning förutom våra Pralinogram & chokladbrev där portot ingår i priset.