Choklad: 73% mörk ”Bean to Bar”-choklad gjord på kakaobönor från Ön São Tomé i öriket São Tomé & Principe, utanför Afrikas västkust.
Kakaobönor: Blandning av Amelonado och Trinitario
Skörd , fermentering, torkning: Huvudskörden sker mellan mars-maj. Blötmassa samlas in från småbruksbönder för att jäses centralt i trälådor och torkas på träbord i solen. Vid behov kan bönorna torkas på konstgjord väg mot slutet av torkningsprocessen.
Smakprofil: Kakao: 5/5, Syra: 3/5, Bitterhet: 4/5, Strävhet: 2/5. Ljus fruktsyra: toner av tropisk och röd frukt, vin, rökt paprika, trä och krydda.
Lite om …: Landet Sao Tomé och Principe blev känt som Chokladöarna 1913 då öarna var världens största producent av kakao. På 1820-talet introducerade kakao från Brasilien på ön Principe av Portugiserna, ungefär 30 år senare även till ön Sao Tomé. Efter öarnas självständighet från Portugal 1975 blev det en drastisk minskning av kakaoproduktionen på öarna. Under 2000-talet har man börjat åter satsa på kakaoodling.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.Ok
Lämna ett svar