Din varukorg är för närvarande tom!
Choklad: 73% mörk ”Bean to Bar”-choklad gjord på kakaobönor från regionen Dak Lak-provinsen, Vietnam
Kakaobönor: Trinitario
Skörd , fermentering, torkning: Huvudskörd är mellan oktober och december. Kakaoskidor köps direkt från bönderna och levereras till Anh Ems anläggningar. Jäsningen sker i trälådor under en period av 5 dagar och vänds 3 gånger vid 48h och 96h. Bönorna torkas därefter i solen i 7 till 10 dagar beroende på väderförhållandena. Bönorna vänds varannan timme.
Smakprofil: Kakao: 4/5, Syra: 5/5, Bitterhet: 1/5, Strävhet: 3/5.
tjärnfrukt, citrus, sockrade fikon och trä.
Lite om …: Även om kakao introducerades till Vietnam i slutet av 1800-talet, var det inte förrän på 2000-talet som det började odlas på en mer professionell nivå. Kakao odlas för närvarande i Vietnam av mer än 12 000 bönder som vanligtvis odlar på tomter på 1 till 3 hektar. På tomterna odlas också kokos- och fruktträd som pomelo, banan och longan.
Ingredienser: Kakaobönor, socker kan innehålla spår av MJÖLK
På grund av de höjda priserna på kakaobönor samt tuffare tider har vår leverantör slutat sälja dessa och flertal andra kakaobönor för att under 2025 satsa på ett fåtal sorter av kakaobönor som de köper in direkt från odlare.
Lämna ett svar