En sida som håller på att skapas med intressant & frestande text samt tillhörande bilder.

”Bean to Bonbon” – praliner

Vi tillverkar våra praliner hantverksmässigt från grunden med vår egna ”Bean to Bar”-choklad och så långt som möjligt med lokala/svenska råvaror, gärna med bär från egen odling.


Chokladen i pralinerna

Chokladen som vi använder till våra praliner är vår egna ”Bean to Bar”-choklad, samma choklad som finns i våra chokladkakor. I första hand använder vi vår choklad gjord med kakaobönor från kakaoplantagen Hacienda Victoria i Ecuador, med kakaobönsorten Cacao Nacional Arriba.

Vår 73% mörka består endast av kakaobönor och svenskt socker medan vår 45% mjölkchoklad innehåller även kakaosmör (som vi gör själva) samt mjölkpulver.

Stenkvarn som tillverkar mörk choklad, 7kg.

Bär från egen odling.

Flera av våra omtyckta bärpraliner innehåller bär från våra egna bärbuskar & skogarna i Dalarna. Från vår egna odlingar kommer hallon, havtorn, rabarber, röda & svarta vinbär. I skogen plockar vi både blåbär & lingon.

Våra praliner är färskvara och bör njutas inom några veckor för bästa smakupplevelse.