Din varukorg är för närvarande tom!
Choklad: 73% mörk ”Bean to Bar”-choklad gjord på kakaobönor från Önationen Jamaica i Karibiska havet.
Kakaobönor: En blandning av gammal genetik av amazoniska sorter från Martinique, trinitario från Venenzuela (1800-talet) och dagens nya korsningar av PA 150 med ICS 1 eller ICS 60.
Skörd , fermentering, torkning: Kakaon samlas färsk och centraljäsas och torkas. Under torkning poleras bönorna för att förbättra deras utseende. Bönorna poleras i ett skede där de är hårda men inte spröda, i en roterande torktumlare eller en speciell polermaskin som en spannmålsblandare. Polering förbättrar bönornas yttre utseende, och det föreslås att polering skyddar bönorna från svampangrepp under lagring.
Smakprofil: Kakao: 3/5, Syra: 2/5, Bitterhet: 2/5, Strävhet: 1/5.
kraftig chokladbas med lätta toner av kex och mörk frukt följt av kryddiga, jordnära, gröna och ekträtoner
Lite om …: Kakaobönorna produceras av organiserade bönder från tre olika socknar på Jamaica. De har varsin egen centraliserad efterskördsanläggning där de samlar in kakaobörnorna färska för att jäsas samt torka.
Ingredienser: Kakaobönor, socker kan innehålla spår av MJÖLK
På grund av de höjda priserna på kakaobönor samt tuffare tider har vår leverantör slutat sälja dessa och flertal andra kakaobönor för att under 2025 satsa på ett fåtal sorter av kakaobönor som de köper in direkt från odlare.
Lämna ett svar