Jamaica, 73% mörk choklad

Vår 73% mörka ”Bean to Bar”-choklad med kakaobönor från mindre kakaoplantage på önationen Jamaica, i Karibiska havet. Ursprung: St. Mary, Clarendon, Hannover och West Kingston, Jamaica Kakaobönor: En blandning av gammal genetik av amazoniska sorter från Martinique, trinitario från Venenzuela (1800-talet) och dagens nya korsningar av PA 150 med ICS 1 eller ICS 60. Smakprofil:…

70 kr

Vår 73% mörka ”Bean to Bar”-choklad med kakaobönor från mindre kakaoplantage på önationen Jamaica, i Karibiska havet.


Ursprung: St. Mary, Clarendon, Hannover och West Kingston, Jamaica

Kakaobönor: En blandning av gammal genetik av amazoniska sorter från Martinique, trinitario från Venenzuela (1800-talet) och dagens nya korsningar av PA 150 med ICS 1 eller ICS 60.

Smakprofil: kraftig chokladbas med lätta toner av kex och mörk frukt följt av kryddiga, jordnära, gröna och ekträtoner.

Lite om …: Kakaobönorna produceras av organiserade bönder från tre olika socknar på Jamaica. De har varsin egen centraliserad efterskördsanläggning där de samlar in
kakaobörnorna färska för att jäsas samt torka.

Ingredienser: Kakaobönor, socker     kan innehålla spår av MJÖLK

Vikt: 70g

Slut i lager