”Vår 45% ”Bean to Bar”-mjölkchoklad med
Cacao Nacional Arriba-kakaobönor från
kakaoplantagen Hacienda Victoria i Ecuador.”
Chokladtillverkarens notering: Sedan vi gjorde de mjölkchokladkakor som finns i chokladkalendern i slutet av oktober, har vi nu i början av december förändrat receptet. Den stora skillnaden är att vi nu använder mjölkpulver som vi frystorkat själva. Några av våra smaksatta mjölkchokladkakor används den som baschoklad.

Choklad: Victoria, 45% mjölkchoklad
Ursprung: Cerecita, provinsen Guayas, Ecuador.
Kakaobönor: Cacao Nacional Arriba
Smakprofil: Fullständigt & unikt uttryck av blomig ”Arriba”, fruktiga toner, rund
kakaosmak, mild syra, låg stramhet & bitterhet. (för kakaobönorna)
Lite om …: Nära Stilla Havskusten ligger kakaoplantagen Hacienda Victoria, som grundades 2011 med målet att bevara Nacional Arriba kakaobönan samt på ett ansvarsfullt sätt skapa medvetenhet för att omvandla kakaoodling till en etisk och positiv påverkan på den biologiska mångfalden.
Ingredienser: socker, kakaosmör, Kakaobönor, skumMJÖLKpulver
Vill du njuta mer av vår choklad med kakaobönor från Hacienda Victoria?
-
Victoria, 73% mörk choklad70 kr -
Victoria 45% mjölkchoklad70 kr


Lämna ett svar