< Chokladkalender

april 2025
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

5 – Solrosfrön & lingon

”Vår 73% mörka choklad med knapriga rostade solrosfrön och syrliga frystorkade lingon från Dalaskogarna erbjuder en perfekt balans av rik choklad, nötighet och bärens friska syrlighet.”

Chokladtillverkarens notering: För evigheter sedan, när vi gjorde våra ”minibar” (små tjocka chokladkakor) med färdig chokladpellets gjorde jag denna smaksättning, då kallad ”Röd sol”. Smakidén kom från ett bröd både med lingon och solrosfrön. Om jag minns rätt var det ett av de recept som jag delade med mig i tidningen Journal Chocolat.

Choklad: Victoria, 73% mörk choklad.

Kakaobönor: Cacao Nacional Arriba från kakaoplantagen Hacienda Victoria i Ecuador.

Smaksättning: Lättrostade solrosfrön samt frystorkade lingon från skogen bakom hemmet, plockad av lillebror.

Smaksättningsmetod: Smaksättningen strös ovanpå gjutna mjölkchokladkakor innan chokladen stelnar.

Ingredienser: 73% mörk choklad (kakaobönor, socker), solrosfrökärnor, frystorkad lingon.


Vill du njuta mer av vår choklad med solrosfrön & lingon?

I dagsläget har vi ingen choklad med denna smakkombination i vårt vanliga sortiment, men det är bara fråga efter den då kanske vi gör denna igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *