4 – Sao Tomé, 73% mörk choklad

Choklad: 73% mörk ”Bean to Bar”-choklad gjord på kakaobönor från Ön São Tomé i öriket São Tomé & Principe, utanför Afrikas västkust.

Kakaobönor: Blandning av Amelonado och Trinitario

Skörd , fermentering, torkning: Huvudskörden sker mellan mars-maj. Blötmassa samlas in från småbruksbönder för att jäses centralt i trälådor och torkas på träbord i solen. Vid behov kan bönorna torkas på konstgjord väg mot slutet av torkningsprocessen.

Smakprofil: Kakao: 5/5, Syra: 3/5, Bitterhet: 4/5, Strävhet: 2/5.
Ljus fruktsyra: toner av tropisk och röd frukt, vin, rökt paprika, trä och krydda.

Lite om …: Landet Sao Tomé och Principe blev känt som Chokladöarna 1913 då öarna var världens största producent av kakao. På 1820-talet introducerade kakao från Brasilien på ön Principe av Portugiserna, ungefär 30 år senare även till ön Sao Tomé. Efter öarnas självständighet från Portugal 1975 blev det en drastisk minskning av kakaoproduktionen på öarna. Under 2000-talet har man börjat åter satsa på kakaoodling.


São Tomé, 73% mörk choklad

70 kr

Vår 73% mörka ”Bean to Bar”-choklad med kakaobönor från ön São Tomé utanför afrikas västkust.

3 i lager

SKU: Sao Tomé 73%
Kategori:
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *