< Chokladkalender

december 2024
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

11 – Johe 73%

73% mörk ”Bean to Bar”-choklad gjord på kakaobönor från Matagalpa, Nicaragua

Chokladtillverkarens notering: En av mina personliga favoriter med sin speciella smak.

Choklad: 73% mörk ”Bean to Bar”-choklad gjord på kakaobönor från regionen Matagalpa, Nicaragu

Kakaobönor: Acriollado kakaosort gjord av en blandning av de olika genetikvarianterna som finns tillgängliga i regionen

Skörd , fermentering, torkning: Huvudskörd är mellan oktober och december. Bönorna placeras i skiktade trälådor för att genomgå en lång jäsningsprocess med 2 till 3 varv och en långsam torkning enligt Ingemanns efterskördsprotokoll.

Smakprofil: Kakao: 2/5, Syra: 1/5, Bitterhet: 1/5, Strävhet: 1/5.
Kakao, nötaktigt, ört, grönt äpple, grönt te.

Lite om …: Ingemann Johe är en mikro-lot samling, där kakaobönorna kommer från ca 35 små kakaoodlare i regionen Matagalpa i Nicaragua.

Ingredienser: Kakaobönor, socker     kan innehålla spår av MJÖLK


Vill du njuta mer av choklad med kakaobönor från Nicragua?

På grund av de höjda priserna på kakaobönor samt tuffare tider har vår leverantör slutat sälja dessa och flertal andra kakaobönor för att under 2025 satsa på ett fåtal sorter av kakaobönor som de köper in direkt från odlare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *