Din varukorg är för närvarande tom!
Choklad: 73% mörk ”Bean to Bar”-choklad gjord på kakaobönor från regionen Matagalpa, Nicaragu
Kakaobönor: Acriollado kakaosort gjord av en blandning av de olika genetikvarianterna som finns tillgängliga i regionen
Skörd , fermentering, torkning: Huvudskörd är mellan oktober och december. Bönorna placeras i skiktade trälådor för att genomgå en lång jäsningsprocess med 2 till 3 varv och en långsam torkning enligt Ingemanns efterskördsprotokoll.
Smakprofil: Kakao: 2/5, Syra: 1/5, Bitterhet: 1/5, Strävhet: 1/5.
Kakao, nötaktigt, ört, grönt äpple, grönt te.
Lite om …: Ingemann Johe är en mikro-lot samling, där kakaobönorna kommer från ca 35 små kakaoodlare i regionen Matagalpa i Nicaragua.
Ingredienser: Kakaobönor, socker kan innehålla spår av MJÖLK
På grund av de höjda priserna på kakaobönor samt tuffare tider har vår leverantör slutat sälja dessa och flertal andra kakaobönor för att under 2025 satsa på ett fåtal sorter av kakaobönor som de köper in direkt från odlare.
Lämna ett svar